pátek 3. srpna 2012

Podjabloňovky a kokina (krát dva)

Včera jsme seděli. Na zahradě. Pod jabloní (jak jinak taky).
Přepadovka jak blázen, v naprosto neuvěřitelně "jamném" (jak říkával náš kanadský synovec) balónu, tkaném asi ze sna (nebo přinejmenším z pavučinek), se k nám tiše snesla parta hic. Stavili se na psí víno, což je celkem paradox - minimálně medvěd by měl inklinovat spíš k Medvědí krvi. Ikdyž to je možná jenom jeden z mnoha dalších hlupých předsudků... Každopádně s nimi byla fakt sranda. Nebo to možná bylo trochu jinak a třeba vznikli díky naší oblíbené knížce, každopádně zmínka o tom, že s nimi byla sranda, pravdivá je a to tak, že fest.

Tak vzácná návštěva rovná se spešl pohoštění. Vzpomněli jsme si na Návštěvníky a jejich Amarouny. Víme? Ideální pro Návštěvníky i návštěvníky, zvláště takto v létě, kdy přijde každé poctivě vychlazené osvěžení vhod. A stále dokola zapomínáme na ta turecká pravidla pití horkého čaje v těchto hicech, eh. Ono logicky to vyrovnávání tělesných a venkovních teplot smysl dává, ale člověk si pořád potřebuje dělat nějak nárazově/krátkodobě dobře, požitkář...

Dneska se pod jabloní taky tvořilo, od časného rána. Ogárek si vysypal krabičku Lega po strejdovi Kubíkovi, holkám jsem snesla letité zásoby korálků a komponent z dob dávno minulých a odplula si daleko, daleko, daleko do časů, kdy ketlovací kleště byly kumpánem z nejvěrnějších. Pravda, jsou dodnes, ačkoliv spíš na vytahování skobiček etc.

 Markétčin náramek ♥

 Stehýnkovsko-Kačkovská produkce (hore komplet:o), dole prvních pár kousků).

 No a plná chalupa dětí = kokin řádná zásoba, takže oprášit kdysi kdesi opsaný recept a napéct kokosovou dobrotu. Sladká jak cumel, příště tak dvě třetiny cukru a bude to ok. Milovníci kokosu si rozhodnopádně budou chrochtat blahem (na té snížené dávce cukru ale trvám tak jak tak).

Mmch, všimli jste si někdy, jak krásná je slunečnice zezadu? Příjemný víkend!

6 komentářů:

  1. Děkuju za připomenutím jabkového dortu (já převzala od tchýně název Mokrý pes, ale netuším, jak to vzniklo), mám tu kopec jablek.
    Náramek nádherný a ostatní tvořeníčko jakbysmet.

    OdpovědětVymazat
  2. Tý jó teta, vy teda máte zásoby korálků+ příslušenství, to by J. crnkala blahem (v skrytu, navenek by nehnula brvou), pořád mě uhání, ať jdeme zase do "toho kroužku, jak se tvoří naušnice"....pro mě, levou, bezfantazijní, docela utrpení:)Kokina- mňám...čím sladší tím lepčí:)
    No úžo žůžo všecko! Zdravíme všecky na Kohouťák!!! R.

    OdpovědětVymazat
  3. Pečený kokos s bílou čokoládou? To vypadá k zešílení dobře:-)
    Taky se mi moc líbí naušničky.....jste šikovné.

    OdpovědětVymazat
  4. Vysmátá partička skvělá, tys mi to pěkně dnes večer vrátila..takže amarouny jistojistě dáme, i kdyby došlo ke změně počasí. Tvořeníčko parádní!

    OdpovědětVymazat
  5. Ilono, štěstí, že ty tchyně máme, já jej poprvé jedla taky od ní:o) A za náramek a ostatní tvořeníčko děkujem!

    Radu, no problemo! Až si to s partičkou dohasíš na Kohouťák, můžou se holky realizovat do aleluja. Nebo aspoň dokud nedojdou ketlovací jehly:o)

    eL Familia, je fakt, že druhý den, po odležení, už byly řezy sladké tak trochu víc akurat:o) No žrádýlko, co si budeme povídat...

    Jani, moc děkuju ♥ Amorounům zdar!

    OdpovědětVymazat
  6. wau ten kokosovy kolac musim vyskusat!

    OdpovědětVymazat